Leer snel nieuwe woorden, zelfs als je denkt dat je het niet kunt

Ik kan geen nieuwe woordenschat leren door herhaling. Het werkt niet voor mij. Ik verspil tijd. Dus ik probeerde andere manieren te vinden. Misschien kunnen deze strategieën je ook helpen.

Dus, hoe te beginnen met een nieuwe taal.

Vind gelijken

Uw nieuwe taal heeft waarschijnlijk veel woorden die lijken op Engels of uw moedertaal. Probeer een lijst met zulke internationale vrienden te vinden. Op deze manier ken je, voordat je begint, wat woordenschat.

Gebruik wat je hebt geleerd meteen

Wacht niet. Probeer een zin te maken, ook al is deze verre van correct. Ook al zou je het op school doen, je zou voor alle examens zakken. Dit is geen school. En raad eens, de lokale bevolking zal het waarderen dat je het probeert. Soms lachen ze zich kapot nadat je iets hebt gezegd. Maar dit is niet om je gebrek aan respect te tonen. Je hebt net iets grappigs gedaan!

Gebruik alles wat je hebt geleerd meteen. Maak zinnen zonder grammatica. Je wordt beter begrepen dan wanneer je een heel ingewikkelde constructie gebruikt die je op school hebt geoefend maar nooit in je leven hebt gebruikt.

Engels leren op zomerkampen

Zoek een lijst met de meest gebruikte woorden

Het is heel gemakkelijk te vinden op de internetlijsten met de meest populaire woorden. Deze woorden worden elke dag in de meeste gesprekken gebruikt. Als je ze eenmaal uit je hoofd hebt geleerd, blijf je ze elke dag horen. Iedereen gebruikt ze! Maar blijf niet zitten en herhaal. Bouw een zin met het woord dat je wilt leren.

Zorg ervoor dat je weet hoe je ze correct moet spellen, je gaat ze elke dag gebruiken. Probeer ze allemaal in een zin te onthouden. Leer niet de betekenis van een nieuw woord, maar leer het te gebruiken.

Geheugensteuntjes maken

Soms onthoud ik een nieuw woord omdat ik me een situatie herinner die ermee verbonden is. Of ik herinner me een vreemd woord omdat ik een verwantschap vind met het Engelse of Poolse woord.

Zodra je een woord uit je huidige kennis hebt gevonden dat lijkt op een nieuw woord, heb je geluk. Je hoeft een nieuw geluid niet te onthouden, je maakt gewoon wat ruimte in je hersenen voor een nieuwe betekenis.

Dit is een tijdelijke oplossing, al snel onthoud je woorden en hoef je niet meer op geheugensteuntjes te vertrouwen. Mnemonics zijn een geweldige methode voor basiswoordenschat, als je nog een beginner bent. Google een ezelsbruggetje voor de gekozen taal of maak er zelf een.

Bron: Jongerenvakanties