Service

Een van de mooiste beroepen die er zijn is dat van coach. Mensen helpen hun hindernissen te overwinnen en boven zichzelf uit te groeien om meer gemak en vreugde in hun leven aan te trekken kon geen dankbaarder streven zijn. Als je erover gedacht hebt coach te worden, vraag je je waarschijnlijk af welke opleiding het beste bij je past. Coaching opleiding is wat het is. Welke stappen moet een coach tijdens zijn training zetten om zijn cliënten op de meest effectieve manier met hun problemen te helpen? Hoe ziet de beste coaching training eruit, en hoe werkt het? Wij geven je antwoorden op al je vragen!

Flexibel

 Je kent de situatie waarschijnlijk wel: er is een boeiend seminar dat je al twee jaar lang eens per maand in het weekend wilt bijwonen. Je schrijft je er met veel opwinding voor in en kunt niet wachten om de informatie in handen te krijgen. Binnen de kortste keren is de periode van twee jaar voorbij, en je bent er in die tijd maar in geslaagd om 60 procent van de weekendsessies van het seminar bij te wonen. Trouwens, volgens een Harvard studie is dit wat er gebeurt met 97 procent van de mensheid die aspiraties heeft om hun professionele of persoonlijke ontwikkeling vooruit te helpen. De overgrote meerderheid van de mensen heeft gewoon de tijd niet om regelmatig de geplande afspraken bij te wonen.

Voor wie veel op zijn bordje heeft, is er een cursus Online Coaching Training. De flexibiliteit om in je eigen tempo te werken stelt je in staat de inhoud te voltooien wanneer je tijd beschikbaar hebt. Aan de andere kant mag de individuele component niet over het hoofd gezien of over het hoofd gezien worden. Vooral de persoonlijke feedback van een ervaren coach is van cruciaal belang tijdens een coachingsopleiding. Zijn suggesties en impulsen helpen de aspirant-coach bij het verfijnen van zijn coachingsstijl en -techniek. Daarom bevat de beste coachingsopleiding zowel inhoud als werkboeken, terwijl de leerlingen ook de gelegenheid krijgen vragen te stellen en daarop een passend antwoord te krijgen. In een online coachingsomgeving kan alle opleiding online voltooid worden.

Welke coachingsopleiding past het beste bij jou?

Het wordt meteen je hoogste prioriteit voor een aantal maanden als je besluit je coachingscertificaat na te streven. We hebben twee suggesties om ervoor te zorgen dat je de inhoud volledig begrijpt en voldoende tijd hebt om aan jezelf te werken:

Gebruik een deel van je vrije tijd om aan je eigen persoonlijke ontwikkeling te werken.
Gebruik een ander deel om vertrouwd te raken met de methoden en hulpmiddelen.
Het werken aan jezelf zou de eerste stap moeten zijn om de juiste coachingsopleiding te krijgen. Een transformatie zal je in staat stellen de methoden die je daarna zult verwerven beter te begrijpen, zodat je ze vol vertrouwen kunt toepassen in je werk met je coachees als je de transformatie voltooid hebt.

Er zijn altijd onverwachte gebeurtenissen die onze tijd in ons leven opslokken. Toch moet het je doel zijn de trainingssessie binnen de toegekende tijd af te ronden, want dat is de meest effectieve manier om op koers te blijven. Je moet ook verwachten dat je tijdens de passende coachingsopleiding extra tijd krijgt als dat nodig is.

Dit staat bekend als de Coachingsmethode.

De methode en de hulpmiddelen die een coach gebruikt zijn doorslaggevend voor zijn succes. In de loop van de tijd is gebleken dat specifieke technieken en hulpmiddelen in verschillende situaties doeltreffender zijn dan andere. Een coach moet een goed gevulde gereedschapskist hebben, vergelijkbaar met die van een goede vakman, met inbegrip van speciaal gereedschap voor ingewikkelde gevallen. Dit geeft hem het vermogen om zelfs de meest ingewikkelde problemen op te lossen.

In een geschikte Coachingsmethode zijn de meest recente bevindingen uit verschillende wetenschappelijke gebieden verwerkt. Daardoor moet een effectieve coachingsmethode dieptepsychologie, neurologie, kwantumfysica, en hedendaags visie-werk omvatten. Hoe uitgebreider de aanpak, hoe beter de resultaten zijn die later in positie met een coachee bereikt kunnen worden (zie Figuur 1).

Een uitstekende coachingsopleiding verschaft ook de nodige hulpmiddelen om de methode zo effectief mogelijk in praktijk te brengen. In de passende coachingsopleiding leert de aspirant-coach zowel theoretisch als praktisch welke hulpmiddelen hem ter beschikking staan, wanneer en hoe hij ze moet gebruiken, en hoe hij ze effectief kan gebruiken om tijdens zijn coachingsessies de beste resultaten te bereiken. Op die manier kan hij langdurige verandering teweegbrengen en uitstekende resultaten met zijn cliënten bereiken.

Kijk eerst en vooral naar jezelf

Misschien wil je bij jezelf beginnen om anderen uitgebreide hulp te kunnen bieden. We dragen allemaal onze (onopgeloste) problemen met ons mee, waar we ook gaan. Zelfs doorgewinterde coaches die al jaren met succes anderen bijstaan, streven er voortdurend naar hun eigen mogelijkheden en effectiviteit te verbeteren. Hoe meer je over je eigen problemen nadenkt, hoe meer problemen er diep van binnen opduiken die ook aangepakt en opgelost moeten worden. Je dringt laag voor laag door in je lichaam tot je je innerlijke kern bereikt en je bewust wordt van alles wat is. Je leert hoe je oude gewoonten kunt loslaten en bouwt daarbij aan nieuwe, heilzame gewoonten.
Verheug je op de innerlijke helderheid en vrede die je door deze oefening zult bereiken.

Met de hulpmiddelen en methoden die hij later met zijn cliënten zal gebruiken, begint een goede coach door ze eerst op zichzelf toe te passen. Op die manier kan hij een idee krijgen van hoe zijn cliënten zich zullen voelen als hij met hen gaat werken. Hij begrijpt duidelijk de hindernissen en wegversperringen die mensen moeten overwinnen als ze serieus werk willen maken van hun persoonlijke ontwikkeling. Het proces van een passende coachingsopleiding begint met zelfreflectie, zoals hierboven beschreven. Terwijl hij dit proces doorloopt, leert de toekomstige coach zichzelf beter kennen en beantwoordt voor zichzelf elementaire vragen, zoals “Wie ben ik?” of “Hoe wil ik leven?” en “Wie wil ik zijn?”

Verzamel praktische kennis en ervaring

De tweede stap in een goede coachingsopleiding leert je om de methoden en hulpmiddelen die je geleerd hebt in actie te brengen in een situatie in de echte wereld. Idealiter leer je te denken en te handelen op de manier van een coach. In de juiste coachingsopleiding moet je het uitgebreide en veelomvattende repertoire van mogelijke bewegingen en oplossingen kennen, dat je later dagelijks zult gebruiken in je werk als coach. Automatisch zul je aan je eigen problemen blijven werken, en als gevolg daarvan je eigen persoonlijke groei bevorderen.

In de loop van je coachingswerk leer je wat belangrijk is en hoe je met succes alle gebieden van iemands leven kunt aanpakken en veranderen. Uit je ontmoetingen met cliënten zal blijken dat alleen een allesomvattende transformatie voor alle betrokken partijen langdurige voordelen oplevert. Aan de andere kant doen zich tijdens een coachingssessie een aantal talrijke aha-momenten en hoogtepunten voor. Alles is echter weer vergeten zodra het dagelijkse leven hervat wordt, en de oude gewoonten weer de overhand beginnen te krijgen.” Bijgevolg beschik je met de juiste coachingsopleiding over een uitgebreid repertoire van mogelijkheden.

Het praktische werk tijdens de coachingsopleiding moet begeleid worden door de trainers, die je steeds opnieuw tips geven en laten zien waar je nog aan moet werken of waar je tijdens de opleiding op moet letten. Dit wordt aangevuld door de uitwisseling van informatie binnen de gemeenschap. Tijdens je coachingsopleiding zul je kunnen leren van de ervaringen van andere deelnemers. Je doet waardevolle inzichten en kennis op die je na je afstuderen in je dagelijkse beroepsleven zult toepassen.

Het is gemakkelijker om te leren als je met anderen bent.

Wij, mensen, zijn sociale wezens die pas echt tot bloei kunnen komen als we in gezelschap zijn van onze medemensen. Deel uitmaken van een groep mensen die je interesses en aspiraties delen maakt het gemakkelijker om op koers te blijven en betere resultaten te bereiken dan je in je eentje zou doen. Je moedigt elkaar aan, steunt elkaar in moeilijke tijden, geeft elkaar tips, en deelt je ervaringen. Daarom is een levendige coachingsgemeenschap een essentieel onderdeel van een succesvolle coachingsopleiding. Daar krijg je de gelegenheid tot interactie met andere mensen die dezelfde opleiding volgen als jij. Je kunt samenwerken om problemen op te lossen of nieuwe vaardigheden te leren. Het is niet ongewoon dat op deze basis vriendschappen voor het leven worden gesmeed.

In een goed coachingsopleidingsprogramma is er een gevoel van saamhorigheid en ontmoetingen tussen aspirant-coaches die in dezelfde streek wonen en momenteel aan het programma meedoen. Maak van de gelegenheid gebruik om met vrienden in je omgeving af te spreken! Als alternatief kun je in kleine groepen online of face to face in je stad of omgeving bij elkaar komen. Tijdens deze bijeenkomsten kun je over je ervaringen praten of de coachingsmethode die je geleerd hebt in praktijk brengen. Zoveel mogelijk praktijkervaring opdoen is een integrerend deel van een goede coachingsopleiding. Je krijgt op deze manier een beter begrip van de methode en vertrouwen in de toepassing ervan. Dit is vooral gunstig in het begin van je coachingscarrière, als je je misschien nog wat onzeker over jezelf voelt. Je krijgt steeds meer ervaring en vertrouwdheid met de methode naarmate je met en op elkaar oefent. Als de eigenlijke cliënt voor de eerste keer tegenover je zit, zul je hem met vertrouwen tegemoet kunnen treden.

rust wandelen in het bos Instab

De gezamenlijke jarenlange ervaring van de trainers

Je hebt vast wel eens de uitdrukking “oefening baart kunst” gehoord. Dit is vooral waar in de coachingsindustrie, die meer dan waar dan ook ervaring heeft. Mettertijd ontwikkelt een coach een emotionele band met zijn cliënten. Een uitmuntende coach kan als eerste de bron van het probleem van een cliënt opsporen. Hij is nauwgezet in zijn aandacht voor details. Hij let op zijn tegenpool, diens houding, kleding, en de kleinste details die anders door het ongetrainde oog onopgemerkt zouden blijven. Een goede coach is een expert in de kunst van het waarnemen en actief luisteren.

Betekent dit dat het tientallen jaren duurt om je tot een werkelijk effectieve coach te ontwikkelen? Ja, zonder twijfel. Er is echter een kortere weg om te leren van hen die al top-coach zijn op hun respectieve gebieden. Een zeer ervaren coach laat een junior coach zien waar hij op moet letten, welke kleine details het verschil maken, en hoe het echt lukt om elke cliënt vol vertrouwen te helpen met zijn training. Dit omvat bijvoorbeeld de methoden en instrumenten die tijdens de sessies van de cliënt met de beoefenaar gebruikt worden. Bijgevolg moet de beste coachingsopleiding de aspirant-coach in staat stellen te leren van de besten op hun gebied, die al zijn waar hij wil zijn.

Zo leidden Christina en Walter Hommelsheim het Greater Coach Training programma. In de afgelopen tien jaar hebben de twee talloze coaches begeleid op hun reis naar grootsheid. Voor de zekerheid hebben ze zelf ook allerlei coachingsopleidingen doorlopen, wat een vereiste is voor alle serieuze coaches. Gestalttherapie, systemisch coachen, en NLP zijn enkele voorbeelden. Het coachende echtpaar heeft op basis van hun schat aan ervaring een methode ontwikkeld die snel buitengewone resultaten oplevert en die ze al tientallen jaren gebruiken om mensen te coachen. Ze gebruiken deze methode al tientallen jaren om mensen te coachen. In de Greater Coach Training leren ze aspirant-coaches hoe ze hun efficiënte proces op de juiste manier kunnen toepassen bij sportcoaching.

Een gerenommeerde aanbieder zal gewoonlijk verschillende getuigenissen van klanten op zijn website hebben staan die bezoekers kunnen lezen. Je moet rechtstreeks contact opnemen met vroegere deelnemers en informeren naar hun ervaringen tijdens de coachingsopleiding. Op die manier kun je bepalen of dit de juiste coachingsopleiding voor je is of niet.

Merkaanwezigheid is essentieel

Een goed bedrijf heeft een reputatie die op zijn minst bekend is binnen de bedrijfstak, en in veel gevallen zelfs daarbuiten. Sommige bedrijven zijn synoniem met de producten en diensten die ze leveren. Als je bijvoorbeeld vraagt naar een “Tempo” of een “Zewa”, weet iedereen precies waar je het over hebt. Op dezelfde manier geldt wat voor producten geldt ook voor diensten of trainingsprogramma’s. Coaching trainingen hebben een bekende merknaam achter zich, die iedereen kent en er zijn voordeel mee kan doen. Het valt niet te ontkennen dat de trainers die bij deze bedrijven in dienst zijn, deskundig zijn op hun gebied. Ze weten heel goed dat ze van deze trainers de hoogste kwaliteit in de industrie kunnen verwachten.

Certificering

Zodra je klaar bent met je opleiding zul je waanzinnig tevreden zijn met jezelf – en dat moet je ook zijn! Je wilt zo snel mogelijk beginnen mensen te helpen bij het oplossen van hun problemen en werkelijk uitstekende resultaten zien. Als je een opleiding tot kwaliteitscoach gevolgd hebt, zul je afstuderen met een gekwalificeerd certificaat in je handen.

Een certificaat wekt vertrouwen bij je toekomstige coachees, die het zullen zien als bewijs dat je deskundig bent op je gebied. Dit is een eerste vereiste voor jou en je team om uitstekende resultaten te bereiken. Er moet bijvoorbeeld vertrouwen ontstaan voordat mensen zich voor je openstellen en zich met je methoden bezighouden, wat vooral belangrijk is op zo’n gevoelig gebied als coaching.

Coachingsopleidingen staan nog in de kinderschoenen, maar ze hebben een enorm groeipotentieel omdat de markt jaar na jaar groeit. Een groeiend aantal mensen zoekt gekwalificeerde coachings. Ongetwijfeld neemt ook het aantal coaches toe: van hieruit kun je je onderscheiden van de massa. De meest effectieve manier om dit te bereiken is het verwerven van een zinvolle certificering van een bekende aanbieder.

Na je afstuderen zijn er allerlei mogelijkheden

Is coachen je droombaan, en wil je je passie voltijds beoefenen? Je hebt waarschijnlijk gehoord dat slechts een klein percentage van de coaches van hun beroep kan leven. De meeste coaches werken na sluitingstijd of in het weekend, maar ze moeten ook nog een andere baan hebben om in hun levensonderhoud te voorzien. Lees verder.

Het meest voorkomende probleem waarmee de meeste coaches op de markt te maken krijgen is een gebrek aan zichtbaarheid. Ze hebben geen idee hoe of waar ze hun doelpubliek zullen bereiken. Het feit dat mensen van je bestaan op de hoogte zijn is van doorslaggevend belang voor het slagen of falen van je bedrijf.

Je zult voorbereid zijn op een full-time coachingscarrière als je de juiste coachingsopleiding krijgt. In de wereld van vandaag hoort daar ook internet marketing bij. Je leert in de juiste coachingsopleiding hoe je een marketing trechter opzet die automatisch klanten voor je bedrijf genereert. Je leert hoe je je publiek met de juiste woorden kunt aanspreken en hen op het internet kunt lokaliseren. Uiteindelijk begrijp je hoe je je eigen prijzen kunt bepalen, je eigen landingspagina’s kunt maken, en je coachingsbedrijf effectief online kunt promoten.

Een haarscherpe positionering, vooral als je een nieuwkomer op de markt bent, vergroot je kansen op succes. Je moet een marktniche vinden die bij je past, want het is gemakkelijker een grote vis in een kleine vijver te zijn dan een kleine vis in een grote zee. Daarom leer je tijdens het coaching trainingsprogramma hoe je je op de juiste manier op de markt kunt positioneren en je met succes van je concurrenten kunt onderscheiden. Je krijgt duidelijkheid over je unieke verkoopvoorstel en ontdekt je marktniche door dit proces. Je begrijpt wat je te bieden hebt en waarom iemand een coachingsessie met je zou willen plannen. Je stapt de markt op met zelfverzekerdheid en bekwaamheid.

Het hebben van een stevig netwerk is essentieel

Coaches die een passende coachingsopleiding hebben gevolgd blijven ook na hun opleiding steun krijgen. Dit gebeurt bijvoorbeeld door het gebruik van een intern netwerk waarin coaches elkaar kunnen doorverwijzen naar potentiële cliënten. Dit is vooral voordelig als ze weten dat een collega een expert is op een bepaald gebied of niet de middelen hebben om op dit moment een nieuwe opdracht aan te nemen.

Bij dienstverleners is een goede reputatie van essentieel belang. Zijn reputatie groeit, en steeds meer mensen gaan op zoek naar andere coaches die hun coachingsopleiding onder zijn supervisie hebben gekregen. Een virtuele kaart, die vaak bij de aanbieders verkrijgbaar is, stelt belangstellenden in staat om in hun omgeving coaches op te sporen die hun opleiding bij de aanbieder in kwestie hebben gevolgd.