Waarmee combineer je bedrukte t-shirts om er trendy en stijlvol uit te zien?

Iedereen heeft wel een paar effen t-shirts en een paar bedrukte in zijn kleerkast. Met effen overhemden is het gemakkelijk om een trendy look te creëren, maar hoe zit het met overhemden met opdruk? Kunnen ze overal bij? We hebben een paar tips om je te helpen trendy outfits te creëren.

Enkele ideeën voor een originele look

Bedrukte T-shirts kunnen de perfecte manier zijn om uitdrukking te geven aan uw karakter en uw smaak, vooral als het voorzien is van uw favoriete serie, spel of band logo. Wat uw motief ook is, u kunt het combineren met een rok, een broek, een leren jack of zelfs een blazer.

Een T-shirt met opdruk in standaardlengte kan worden gecombineerd met een leren minirok of maxirok, bij voorkeur in contrasterende kleuren. Een T-shirt met felle print en een zwarte of donkere rok. Het t-shirt staat het mooist bij een rok met hoge taille, vooral als het t-shirt onder de rok is ingestopt. Het is het beste als de print niet het hele oppervlak van de blouse bedekt en in deze combinatie volledig bloot kan zijn. Maak het af met zware laarzen of klompen en je hebt een geweldige outfit.

Als je besluit om een T-shirt met motief te combineren met een jasje, is het veel beter om voor oversized jasjes te gaan, die de look wat elegantie zullen geven, zonder iets van de casualheid weg te nemen. Een eenvoudige midi-rok, knielang of halverwege de kuit, past goed bij deze combinatie.

De meest populaire combinatie is een T-shirt met opdruk met jeans en laarzen, sportschoenen of zelfs stiletto’s om de look te breken.
Hoe combineer je een t-shirt met een sweatshirt?

Als klassieker gaat een t-shirt met kraag goed samen met een traditionele grijze, witte of zwarte hoodie met rits. Zorg ervoor dat niet alleen de prints maar ook andere decoratieve elementen niet met elkaar concurreren. Wees voorzichtig met de hoeveelheid sieraden die je draagt en hoeveel je draagt. Denk ook aan de lengte van de afzonderlijke kledingstukken. Korte zijn beter te combineren met lange en omgekeerd. Bij een kort topje is het raadzaam een blouse met ritssluiting te dragen. Een kort topje daarentegen kan beter over een langwerpig t-shirt gedragen worden, waarbij de onderkanten zichtbaar moeten zijn.

Hoe draag je een t-shirt dat te groot is

Oversized T-shirts met prints of felle kleuren zijn al lang een favoriet bij veel vrouwen. Het oversized t-shirt gaat goed samen met een lichtgekleurde jeans met wijde pijpen en gaten en witte sneakers. De collectie overhemden moet worden uitgebreid met bloemen- of dierenprints, die dit seizoen beslist de populairste overhemden zijn. Vrouwen met een rockziel kunnen een lang, los T-shirt combineren met een leren minirok en een geruit flanellen overhemd. Het lange oversized t-shirt kan ook als jurk gedragen worden. Vooral voor kortere dames. Afhankelijk van de gelegenheid, kies je voor sportschoenen of slippers met een mooie hak.

Hoe zorg ik voor bedrukte T-shirts?

Wanneer we bedrukte T-shirts dragen, willen we dat ze er zo goed als nieuw uitzien voor zo lang mogelijk. Helaas, ondanks verschillende moderne oplossingen, schuurt of vervaagt de afdruk vaak, of laat zelfs los. De manier om de levensduur van zo’n t-shirt te verlengen is het goed te wassen en te strijken.

Het is het beste om een milde vloeistof te gebruiken bij het wassen van t-shirts met prints, en om groter vuil af te vegen voordat u ze in de wasmachine stopt. De wastemperatuur mag niet hoger zijn dan 40ºC om beschadiging van de stof en de opdruk te voorkomen.

Bij het strijken is het een goed idee om het T-shirt binnenstebuiten te keren en het van binnenuit te strijken. Als de afdruk lang zichtbaar blijft en de kleuren sterk zijn, is het beter om op lage temperatuur te strijken.

Op matterhorn-moda.nl hebben we alles wat je nodig hebt.