Waarom Rotterdam bezoeken?

Rotterdam heeft bezoekers eigenlijk veel te bieden, maar op het eerste gezicht niet zo ‘mooi’ als aartsrivaal Amsterdam.

Daar is een reden voor, de plek werd volledig gebombardeerd in de Tweede Wereldoorlog en in plaats van het opnieuw op te bouwen in traditioneel Nederlandse stijl, werd het een plek die bloeide met moderne architectuur en funky gebouwen.

Je zult VEEL meer van Rotterdam genieten als je weet waar je uit moet gaan en wat interessante dingen te doen. Amsterdam kan geweldig zijn om gewoon rond te dwalen en de bezienswaardigheden in te ademen zonder echt doel, terwijl je in Rotterdam een ​​paar tips nodig hebt over waar te gaan.

Als je van architectuur houdt, zijn er talloze gebouwen om te onderzoeken, van de Kubuswoningen bij Station Blaak tot de eigenzinnige gebouwen bij het Centraal Station.

De Euromast “Space Tower” is ook een grote attractie, er is een restaurant bovenop en het is de moeite waard om te zien alleen al voor het uitzicht. Je kunt zelfs vanaf de zijkant abseilen, maar dit is niet het hele jaar door mogelijk.

Mijn tip is om te picknicken in het nabijgelegen Euromastpark, op een zonnige dag is het een prachtig park vol schaduwrijke bomen, levendig groen gras en luie Hollandse beekjes.

Voor museumliefhebbers is er het Boijmans museum. Het wordt zelfs beschouwd als een van de beste musea in West-Europa, en het is gelegen aan het “Museumplein”, dat, zoals je je kunt voorstellen, veel musea in de buurt heeft, zoals het Natuurhistorisch Museum en de Kunsthal.

rotterdam haven

Beste buurten om te verkennen in Rotterdam

De buitenwijk Kralingen is een bezoek waard, er zijn nog veel van de traditionele oud-Hollandse gebouwen te zien en het is een vrolijke mix van studenten en rijken.

Dichtbij ligt de Kralingse Plas, een enorm meer waar mensen in de winter gaan schaatsen en in de zomer ontspannen op de oevers en parken.

Waar te eten in Rotterdam

Eten in Nederland is uitzonderlijk multicultureel, en gezien hun geschiedenis als handelaren (en ahem, slavenhandelaars) is dit volkomen begrijpelijk.

De meeste Nederlanders vinden de traditionele Nederlandse kost een beetje saai en kiezen over het algemeen voor de Italiaanse of Aziatische keuken als ze uit eten gaan.

Nederlanders zijn dol op Italiaans eten. Ga naar OPazzo aan de Mariniersweg (haal een houtgestookte pizza) of Napoli aan De Meent als je op zoek bent naar een uitstekende Italiaan

Voor de beste Koreaan die ik ooit heb gehad, ga je naar het bescheiden restaurant Gamasot in de Pannekoekstraat.

Goede goedkope afhaalmaaltijden Indonesisch vind je bij Papaya op Groenendaal, maar de Rotterdamse markten bieden ook tal van verrukkelijke etenswaren.

Beste plek voor een nacht in de stad in Rotterdam

Voor spetterende livemuziek en uitgaansgelegenheden ga je naar Rotown aan de Nieuwe Binnenweg. De Ierse pub van Paddy Murphy is ook leuk voor zowel expats als de lokale bevolking, maar je moet wel van Ierse pubs houden (deze heeft ook een sportbar als je de wedstrijd wilt zien).

De drie belangrijkste uitgaansstraten zijn volgens mij de Witte de Withstraat, Nieuwe Binnenweg en De Meent. Er zijn tal van geweldige cafés en pubs in deze buurt, probeer de Zwarte Schaap of de Witte de Aap in de Witte de Withstraat voor twee funky en levendige cafés.

Bron: Bestel Rotterdam Taxi